Reklama
 
Blog | Petr Valenta

Autoškola národa – glosa

A tak jsem se na to těšil...

Slibováno bylo otestování chování řidičů a jejich (pod)skupin.

Ve skutečnosti to celé bylo opět jenom okopírování testů v autoškole – akorát na rozdíl od autoškoly se tady otázky „hýbaly“ a člověk měl méně času na rozhodnutí… A tedy, jak jinak, bylo otestováno jenom to, jak kdo zná předpisy – když vím, že za křižovatkou mám jet 50 místo 70, tak to neznamená, že na těch 50 skutečně i reál zpomalím ( ale to holt ve studiu nikdo nezjistí… ).

Druhá věc, která podle mě dost zkreslí výsledky, je grafická podoba otázek. Nevím, oči mám mladé, ale stejně jsem u tří otázek odpověděl špatně jen proto, že jsem v televizi neviděl pořádně celou situaci.
Nemám dvoumetrovou plazmu ale jenom dvacetipalcovou CRT obrazovku – a ješte kvůli STA s digitálním vysíláním sprzněným do analogu – a vzhledem k tomu, že situace byly „v měřítku“ kabiny, tak předměty v dálce ( jednou značka , jednou odbočující vozidlo a jednou protijedoucí ) jsem měl v televizi v minimální velikosti ( „jééé, tyhle čtyři hnědý pixely byly kamion?!“ ) a hodně těžko rozlišitelné. Jsem zvědavý, kolik lidí mělo obdobný problém.

Reklama

Úroveň pořadu jako takového je pak další věc. Ke cti ČT ale je, že pořad nebyl přecpaný reklamou sponzorů a že v podstatě nebyl zbytečně protahován „zábavnými“ vsuvkami.

Co mi pak rozhodně chybělo je nějaké objektivnější měření vlivu řízení pod vlivem 🙂 – reakční doba apod.
A eminentně by mě zajímaly výsledky pánů policistů – protože někdo z nich se v televizi holedbal, že když to nedá na 100%, tak to bude ostuda.